SuriGids.com

 

 

 

Home
Up
SLM
Ecotoerisme

 

 

  • Ecotoerisme in Suriname

Paramaribo - De Surinaamse toeristische sector, die uitpuilt van touroperators die avontuurlijke uitstappen organiseren. Op het gebied van toerisme staat Suriname nog in zijn kinderschoenen. Hoewel er veel potentie voor ecotoerisme in Suriname aanwezig is, blijkt dat de regering te weinig doet om munt hieruit te slaan. Ecotoerisme is een van de unieke producten in Suriname. Suriname heeft een tropisch regenwoud, verschillende culturen en een verscheidenheid aan flora en fauna’, zegt Maggie Schmeitz. Het project ‘Taking our Stands’ heeft tot doel om ondernemers aan te moedigen, zodat zij hun onderneming kunnen verstevigen.

Volgens Schmeitz ontberen haar organisatie en de ondernemers een echte ondersteuning in kwaliteit vanuit de kant van de overheid. ‘Daarmee bedoel ik de marketing. Als ondernemer van een toeristisch oord in het binnenland is het niet logisch van hem te verwachten dat hij rechtsreeks een Caribische toerist moet benaderen. Ten eerste weet deze niet waar je die zou moeten vinden. Ten tweede hoe je ze zou moeten bereiken en ten derde hebben ze de communicatiemiddelen niet om dat te doen.’ Schmeitz zegt dat dit beleidsgebieden zijn waar de overheid moet inspringen om te zorgen dat de mensen hun bedrijven draaiende kunnen houden.
Ook zegt de projectbegeleidster dat uit ervaring is gebleken dat overheidsfunctionarissen vaak praktische kennis ontberen. Rabin Boeddha, onderdirecteur van de Stichting Toerisme Suriname (STS), zegt desgevraagd aan de krant dat de Toerismewet die sinds vorig jaar april is ingediend nog steeds in de ‘pijplijnen’ zit. Tijdens de aanbieding van de conceptwet zei de toenmalige minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Alice Amafo, dat zij werk hiervan zou maken. In deze wet krijgt de stichting volgens Boeddha bevoegdheden waarmee zij slagvaardiger de toerismesector kan ontwikkelen. Zolang deze wet niet wordt bekrachtigd kan de stichting niets anders doen dan ondernemers in de sector te informeren. Volgens de STS-onderdirecteur ligt een scala aan informatie op het bureau van de STS.


 

Google