SuriGids.com

 

 

 

Home
Up
SLM
Ecotoerisme

 

 

SLM de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij

Andere luchtvaartmaatschappijen in Suriname:

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is de nationale luchtvaartmaatschappij van Suriname en heeft als IATA-code: PY.

Website adres: SurinamAirways.net

Geschiedenis

Hoewel er al in de jaren dertig luchtvaartverbindingen tussen Suriname en andere landen bestonden (van onder andere KLM), had Suriname zelf geen luchtvaartactiviteiten Ė behalve dan die van sportvliegers. Pas in 1953 werd door een privť-initiatief het idee opgeworpen om een eigen Surinaamse luchtvaartmaatschappij op te richten.

Al in 1949 probeerde Rudi Kappel, ondersteund door de Vereniging JPF uit CuraÁao, te komen tot de oprichting van een binnenlandse luchtvaartmaatschappij. Het verzoek dat was gericht aan de toenmalige Koloniale Staten werd geweigerd. Kappel liet zich niet ontmoedigen en bundelde zijn activiteiten met Herman van Eyck. Deze combinatie diende verschillende malen verzoeken in bij de Staten en na lang debatteren kreeg de combinatie op 19 april 1952 een vergunning voor het uitvoeren van commerciŽle vrachtdiensten, maar passagiers mochten niet tegen betaling worden vervoerd. Kappel had toen reeds zijn eerste vliegtuig, een Piper Cub, gereed staan. In 1953 besloten Ronald Kappel en Herman van Eyck tot het oprichten van een eigen luchtvaartmaatschappij. Toen ze vergunning kregen voor een binnenlandse luchtvaartmaatschappij kochten ze een stuk grond in Paramaribo waar ze vliegveld Zorg en Hoop begonnen. Op 22 augustus 1953 voerde Luchtvaartbedrijf Kappel-Van Eyck de eerste vlucht uit. Het succes van Kappel en Van Eyck succes trok de aandacht van de Staten van Suriname, die het bedrijfje wilden doen opgaan in een nationale luchtvaartmaatschappij. Toen de onderhandelingen hierover stroef verliepen, zette Kappel het bedrijf stop en verkocht hij de toestellen. Onder druk vanuit de samenleving kwam toch een akkoord tot stand.

Toen brak de tijd aan om voorbereidingen te treffen voor het opstarten van de maatschappij. De bedoeling was om een regelmatige verbinding tussen de verschillende Surinaamse steden creŽren. Als eerste ging de combinatie op zoek naar een thuishaven voor de vliegtuigen. Als thuisbasis koos men een lap grond te Zorg en Hoop, die door Kappel werd aangekocht en tot airstrip werd gereed gemaakt, het huidige vliegveld Zorg en Hoop, dat tot op heden nog in gebruik is. Ook een aantal binnenlandse airstrips werd door de combinatie in eigen beheer en op eigen kosten aangelegd. Begin 1953 werd de officiŽle vergunning verleend voor het oprichten van een binnenlandse luchtvaartmaatschappij. De nieuwe maatschappij ging Surinaamse Luchtvaart Maatschappij heten en was op 1 januari 1955 een feit. Op 7 januari begon de SLM een binnenlandse lijndienst tussen Paramaribo en Moengo met twee toestellen van het type Cessna-170B die kort daarvoor waren aangeschaft. De lijnverbinding tussen Paramaribo en de kleine bauxietertsstad Moengo, waarbij gebruik werd gemaakt van sportvliegtuigen, kwam tot stand. 

Een van de grootste projecten uit de geschiedenis van de SLM startte in 1957. De SLM werd door de overheid belast met het luchttransport voor de Operation Grasshopper. Om dit te realiseren moest de SLM een enorme uitbreiding ondergaan. 6 oktober 1959 werd een zwarte dag in de Surinaamse luchtvaartgeschiedenis toen Kappel samen met Vincent Faijks met een AC-520 Aerocommander crashte tijdens een leveringsvlucht voor Operation Grasshopper. De huidige Boeing-747 van de SLM is naar Ronald Elwin Kappel vernoemd.

Al snel gingen stemmen op de beide particuliere partners uit te kopen. In 1962 werd Van Eyck uitgekocht, en op 30 augustus 1962 werd de SLM een staatsbedrijf en de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij officieel opgericht. De Surinaamse regering was zich namelijk eveneens bewust geworden van de noodzaak om het binnenland te ontsluiten en een groot aantal landingsmogelijkheden te creŽren.  De SLM assisteerde door de aankoop van Bell-47G helikopters, die ook werden gebruikt voor besproeiing in het rijstdistrict bij Wageningen en zelfs over de grens, in Guyana. Er werden verschillende lijnvluchten op diverse plaatsen in Suriname uitgeprobeerd, alsmede verschillende types vliegtuigen. Na jarenlange ervaring met de DHC Twin Otters, die STOL (Short Take Off and Landing) waren, werd voor deze vliegtuigen gekozen. Tegenwoordig gebruikt de SLM twee van deze toestellen op haar binnenlandse routes.

De Internationale activiteiten van de SLM begonnen in 1964, toen er een pool-overeenkomst werd gesloten tussen de KLM, ALM en SLM om gezamenlijk de route tussen Paramaribo en CuraÁao, met stops in Georgetown (Guyana) en Port of Spain (Trinidad) te opereren. De SLM had evenwel geen eigen toestel. Dat kwam er pas ten tijde van de onafhankelijkheid van Suriname. Nadat de ALM zelfstandig ging opereren, trok de KLM zich uit de pool terug en gingen de ALM en de SLM samen door. Oorspronkelijk was de deelname van de SLM beperkt tot cabinepersoneel en de marketing activiteiten in de twee Guyanaís. Later kwamen daar ook piloten bij.

Aan de vooravond van de Surinaamse onafhankelijkheid, in 1975 boekte de SLM succes in de onderhandelingen om de Mid-Atlantische route in haar pakket te krijgen. Op 2 november 1975 voerde de SLM de eerste transatlantische vlucht uit, in een van KLM gehuurde DC8-63. Het toestel was in de eigen bedrijfskleuren gespoten en werd op 25 november gedoopt op de datum van de Surinaamse onafhankelijkheid. Het toestel kreeg de veelzeggende naam 25 november. En op 2 november 1975 steeg de trotse vrije vogel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij op. Ze deed dit met een volledige SLM-bemanning. De Surinaamse luchtvaart bewees op eigen benen te kunnen staan.

Op 7 juni 1989 raakte de SLM betrokken bij de ergste vliegramp uit de Surinaamse geschiedenis, toen nabij Zanderij een naar Anthony Nesty genoemde Douglas DC-8-63 neerstortte; zie SLM-ramp.

 In 2004 werd een Boeing 747-306 van de KLM overgenomen, die op 11 augustus 2004 Ronald Elwin Kappel werd gedoopt.

Op 1 januari 2005 vierde de national carrier Suriname Airways 50 jaar. Dit heugelijk feit is aan bijkans een ieder voorbij gegaan en de nieuw aangetreden directeur Henk Jessurun staat aan de vooravond van een enorme klus, namelijk het garanderen van de continuÔteit en toekomst van het bedrijf. Naast deze heugelijke feiten staat het bedrijf voor enorme uitdagingen. Niet alleen moeten dit jaar voorbereidingen worden getroffen voor de liberalisatie van de mid-Atlantische route, het bedrijf staat ook voor een totale heroriŽntatie. Met de veiling van de binnenlandse vloot komt mogelijk ook een einde aan vijftig jaar binnenlandse operaties.

Per januari 2007 bestond de SLM-vloot uit:

* 1 Boeing 747-306
* 1 McDonnell Douglas MD-82
* 1 McDonnell Douglas MD-82 besteld, aflevering onbekend

Vliegroutes

De SLM vliegt niet alleen op binnenlandse bestemmingen, maar ook op Aruba en de Nederlandse Antillen; Trinidad en Tobago (Port of Spain), Barbados; Frans-Guyana; BraziliŽ (Belťm); de Verenigde Staten (Miami); en Nederland (Schiphol). Als resultaat van de uitbreiding van de faciliteiten konden ook regelmatige cargodiensten worden geÔntroduceerd tussen CuraÁao, Manaus, Miami, Panama en Paramaribo.

 


Blue Wing Airlines
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Web site adres: BlueWingAirlines.com

Blue Wing Airlines is een luchtvaartbedrijf ontstaan uit een particulier initiatief en is sedert januari 2002 operationeel. Het is een luchtvaartmaatschappij die regionale vluchten naar en in het binnenland verzorgt. De thuisbasis van Blue Wing Airlines is de regionale luchthaven van Paramaribo, Zorg en Hoop. De vliegtuigen van Blue Wing Airlines zijn zo ingedeeld dat het mogelijk is om in plaats van passagiers vracht te vervoeren.

Blue Wing Airlines heeft zich tot een dusdanig kwaliteitsniveau kunnen ontwikkelen, dat zij een unieke positie binnen de Surinaamse luchtvaart heeft kunnen verwerven. Om te voldoen aan dit niveau beschikt het bedrijf over een zeer deskundig en gespecialiseerd team dat continu getraind wordt.

Desondanks staat Blue Wing Airlines sinds 2006 op de Lijst van luchtvaartmaatschappijen met een exploitatieverbod in de EU, een zwarte lijst van maatschappijen die niet voldoen aan de internationale voorgeschreven luchtveiligheidsregels. Blue Wing kan daarom geen gebruikmaken van haar landingsrechten voor Frans-Guyana. Volgens de Surinaamse Burgerluchtvaart- en Veiligheidsautoriteit, CASAS, die de maatregel overtrokken noemt, zou er geen sprake zijn van een ernstig gebrek aan vliegveiligheid.

Bestemmingen

De maatschappij is deels chartermaatschappij maar voert ook lijndiensten uit. De vaste diensten zijn naar Tabiki, Cottica, Antino, Godoholo, Djoemo, Botopasi, Ladoeani, Kwamalasemuto, Sipaliwini, Tepu, Palumeu en Lawa. Ook vliegt Blue Wing Airlines 3 keer per week naar Georgetown in Guyana.

Luchtvloot

* 5 Antonov An 28
* 1 Cessna 206
* 1 Cessna Grand Caravan 208


Gum Air is een Surinaamse chartermaatschappij die binnenlandse vluchten onderhoudt in Suriname en tevens vliegt naar bestemmingen in het CaraÔbisch gebied. De thuisbasis van Gum Air is de luchthaven bij Paramaribo, Zorg en Hoop.

Luchtvloot

* 4 Cessna 206
* 1 Dehavilland DHC 6 Twin Otter
* 1 Cessna 207
* 1 BN2B Islander
* 1 Cessna 404 Titan
* 1 Cessna 208 B Grand Caravan
* 1 GAF Nomad N24A

Website adres: GumAir.com


Kuyake Aviation

Web site adres: Kuyake-aviation.com
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Kuyake Aviation NV is een luchtvaartbedrijf dat gevestigd is op de luchthaven Zorg en Hoop (SMZO) te Paramaribo. Kuyake Aviation NV is opgesplitst in de volgende takken:

* Kuyake Aviation Academy - Pilootopleidingen
* Kuyake Aviation RAP (Rent-A-Plane) - Vliegtuigverhuur aan gebreveteerde piloten
* Kuyake Aviation Express - CommerciŽle charter- en lijnvluchten


Kuyake Aviation Academy

Kuyake Aviation Academy is de enige vliegschool in Suriname. De school maakt gebruik van een moderne vloot van vliegtuigen van het type Cessna 172R.

De nieuwe Cessna 172R is uitgerust met moderne digitale avionica. Naast de Cessna 172R beschikt de school eveneens over een vliegsimulator die identiek is aan de originele Cessna 172R.

Kuyake Aviation Rent-A-Plane

Kuyake Aviation RAP is een vliegtuigverhuurbedrijf voor gebreveteerde piloten. Kuyake Aviation RAP maakt eveneens gebruik van de Cessna 172R.

Kuyake Aviation Express

Kuyake Aviation Express is de commerciŽle tak van Kuyake Aviation. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanuit Paramaribo naar BraziliŽ, Frans-Guyana, Guyana, Trinidad, Tobago en Barbados.
 

Google