SuriGids.com

 

 

 

Home
Up
Onze Doelstelling
Link Populariteit
Voordelen Website
5 Stappen
Domeinnamen
Info Verzamelen
Webtemplates
Web Hosting
Zoekmachines
Google en Suriname

 

 

Voordelen van internet en Google voor Suriname, Surinamers en Surinaamse bedrijven.

Het internet is het goedkoopste en snelst groeiende medium. Surinamers (Surinaamse bedrijven, organisaties, instellingen etc.) ondernemen weinig stappen om hun voordeel hieruit te halen. Dit komt deels door het slechte en dure internet verbinding waarvan wij gebruik moeten maken. Snelle internet verbinding zoals ISDN en Sateliet zijn alleen betaalbaar door de grotere bedrijven en organisaties. De normale man moet gebruik maken van een modem verbinding die nogal traag is, en vaker ontoegankelijk is door de beperkte capaciteit van de providers. Tegen 22.00 uur wanneer de telefoon tarief het laagst is, is het haast onmogelijk in te loggen.

Verder is het computer gebruik nog beperkt in Suriname. Ondanks de vele mogelijkheden en de verlaagde prijzen van computers hebben maar weinigen een PC thuis. Door de vele mogelijkheden van een PC zal het niet lang meer duren voordat het hebben van een PC (en daarmee toegang tot internet) even normaal zal zijn als het bezit van een televisie of telefoon.

Voordelen van Google voor Surinaamse bedrijven.

Een zoekmachine kan in beperkte mate vergeleken worden met een telefoongids. Terwijl men in een telefoongids eenvoudig op naam, en in de "Yellow Pages" via categorie kan zoeken, maken de zoekmachines gebruik van zoektermen om relevante pagina’s op te halen. Een telefoongids is veelal locaal, terwijl zoekmachines een internationaal bereik hebben. Indien gewenst kan aangegeven worden in welke talen en landen gezocht moet worden.

Google is de meest populaire zoekmachine op het internet. 80% van alle zoekopdrachten gebeurt op de website van Google. Dagelijks worden er bijkans 200 miljoen zoekopdrachten uitgevoerd door deze mega reus der zoekmachines. Daarnaast maken talrijke websites gebruik van zoekresultaten van Google. Zelfs grote bekende websites als Yahoo (2 jaren terug nog de grootste uitvoerder van zoekopdrachten), AOL (nog steeds de grootste internetprovider), Netscape (enkele jaren terug de grootste internet browser), CNN (grootste nieuwsagentschap) tonen Google resultaten bij zoekopdrachten. Tal van andere grote, gemiddelde en kleinere websites bieden de mogelijkheid om via de "Google Search Bar" zoekopdrachten uit te voeren. Hierdoor kan gerust gezegd worden dat 95% van alle zoekresultaten gerelateerd zijn aan Google. Dit betekent dat Google het zoekgebeuren volkomen domineert. Dit heeft Google o.a. bereikt door eenvoudig en gebruikersvriendelijk, de beste zoekresultaten aan te bieden. Verder maken ze een openhartige en eerlijke indruk op de gebruikers. Daarom is het heel belangrijk om goede posities te bezitten bij zoekresultaten van deze dominante zoekmachine.

Doordat slechts weinig Surinaamse bedrijven beschikken over een website lijdt de Surinaamse bekendheid en indruk hieronder. Surinamers verzuimen om hun voordeel te halen uit de mogelijkheden die het internet ons aanbiedt. Van de weinige bedrijven die beschikken over een website, is het grootste deel niet zoekmachine vriendelijk ontworpen. Als een hotel bijvoorbeeld zijn website ontwerpt en publiceert op het internet, moet men rekening houden met de zoektermen die van belang zijn. Als men bijvoorbeeld "hotels in Suriname" zou intypen in een zoekmachine, moet de website in de top 10 zoekresultaat voorkomen, wil men succes hebben. Adverteren bij zoekmachines is ook raadzaam voor het aantrekken van bezoekers. Google's "pay per click" campange is uitermate geschikt voor beginnende webmasters die snel bezoekers willen aantrekken. De advertenties verschijnen in Google, Froogle (test search site voor produkten van Google), AOL, AskJeeves, CompuServe, Netscape, AT&T Worldnet, EarthLink en Excite.

Indien u erin slaagt om bezoekers aan te trekken, is de volgende stap het analyseren van het gedrag van uw bezoekers. Hiervoor heeft u uw website statistieken nodig. Er zijn verschillende bedrijven die website statiseken aanbieden. Awstats behoort tot de betere soort omdat zij alle belangrijke gegevens verwerken zoals aantal bezoekers, (per uur, dag, week maand en jaar) duur van hun verblijf op uw site, zoekterm die men gebruikt heeft om uw site te vinden, duur van hun verblijf op uw site, via welke pagina ze op uw site zijn belandt, welke pagina’s men bezocht heeft en via welke pagina ze uw site weer verlaten hebben. Daarnaast krijgt u nog een overzicht van tal van andere zaken zoals land van herkomst, IP nummers, broswer, OS (operating system), scherm resilutie etc.

Indien u zelf geen tijd heeft om uw website op te zetten en\ of te promoten op internet kunt u gebruik maken van de diensten van Surigids.com, een bedrijf dat als doelstelling heeft de Surinaamse produkten, diensten etc. internationaal bereikbaar te maken tegen zeer redelijke prijzen.

Als u vragen heeft kunt u dat emailen naar info@surigids.com of tussen 14.00 en 16.00u bellen op 492939.

Google