SuriGids.com

 

 

 

Home
Up
Onze Doelstelling
Link Populariteit
Voordelen Website
5 Stappen
Domeinnamen
Info Verzamelen
Webtemplates
Web Hosting
Zoekmachines
Google en Suriname

 

 

 Het kiezen van een web hosting pakket

Web hosting is de ruimte en de mogelijkheden die uw web server u verleent op internet. Aan de hand van de functie die uw website moet vervullen, kunt u een hosting pakket uitkiezen. Gaat het  om een persoonlijke website, alleen bestemd voor een beperkte groep (vrienden en familie), zou u kunnen volstaan met gratis web hosting bedrijf zoals freeservers.com. Maar indien bezoekers van belang zijn, of als u b.v. uw bezoekers in de gelegenheid stelt producten en/of diensten te bestellen, is het raadzaam om gebruik maken van betaalde dienstverlening.

 

Indien u gebruik maakt van onze web hosting diensten kriigt u met elke account een control panel. Met uw control panel zou u zelf email adressen kunnen aanleggen zoals info@uwdomein.com.
Eventueel kunt u een catch all adres aanleggen waardoor alle email dat eindigt op @uwdomein.com terecht komt in een speciale folder. Hierdoor raken verkeerd verzonden emails niet verloren. Gebruik maken van email forwarders om email van meerdere adressen te verzamelen op één adres.

Verder zou u zelf sub-domeinnamen kunnen aanleggen zoals sales.uwdomein.com etc en domain pointers gebruiken om domeinnamen of sub-domainnamen te "forwarden" naar andere adressen. Heeft u b.v. reeds een website op een ander adres dat een beetje te lang en moeilijk is om te onthouden, dan kunt u gebruik maken van de pointers om kortere namen te "forwarden" naar langere web adressen.


Een site submitter kunt u gebruiken om uw website met een klik op de muis te registreren bij meerdere zoekmachines.


Autoresponders die automatisch een vooraf opgestelde email verstuurt als antwoord.


Gastenboek om uw bezoekers de gelegenheid te geven hun zegje te doen.

 

Discussie forums om eventueel over onderwerpen te discussieren.

 

Paswoord beschermde "directory's" om de toegang tot bepaalde delen van uw website te beschermen, of alleen toegangkelijk te maken voor leden.

 

Een chatroom om bezoekers de gelegenheid te geven met elkaar te chatten.

 

Het maken van "custom error pages", pagina's die getoond worden indien een adres met uw domeinnaam erin niet gevonden kan worden. U voorkomt hiermee dat potentiële bezoekers hun weg zouden mislopen naar uw website.

 

Enkele zaken waarop gelet moet worden bij het kiezen van een webhosting pakket behalve bovengenoemde snufjes zijn:

  • Webruimte

De ruimte die u krijgt om uw website te publiceren is uitgedrukt in MB (megabyte). Afhankelijk van het aantal materiaal (movie en music files kunnen veel ruimte in beslag nemen, foto's in mindere mate, tekst bestanden haast niks) zult u erop moeten letten over voldoende webruimte te beschikken. Sommige web hosting providers bieden de mogelijkheid meer MB toe te voegen tegen een kleine vergoeding. Hierdoor kunt u beginnen met het minimale, en naarmate uw behoefte groeit, meer ruimte aan te schaffen. Om u een voorbeeld te geven van de ruimte; 5 MB is voldoende om 100 A4 pagina's tekst te publiceren met enkele foto's. Voor een minimale website zou 5 mb webruimte dus voldoende zijn met genoeg ruimte om grote email bestanden ongehinderd te ontvangen.

 

Let er verder op dat u moet kunnen beschikken over een control panel om uw website te beheren. Een control panel stelt u in staat om zelf de functies van uw website onder controle te hebben. Deze functies kunnen zijn:

  • Webstatistieken

U zult moeten beschikken over een overzicht van uw website statistieken, om te kunnen weten hoe uw website aan te passen aan uw bezoekers. Via deze statieken kunt u achterhalen uit welk land uw bezoekers afkomstig zijn, hoe ze uw website gevonden hebben, welke zoekmachine ze hebben gebruikt, wat ze hebben ingetypt om uw website te vinden, welke pagina's ze bezocht hebben, en nog veel meer. Verder zijn deze statistieken heel belangrijk voor het bepalen van uw strategie naar zoekmachines toe. Wij zullen in stap vijf verder hierop ingaan.
 

Het kan noodzakelijk zijn gebruik te maken van formulieren die uw bezoekers online kunnen invullen. Bezit u b.v. een restaurant, en u wilt uw bezoekers de gelegenheid geven om te reserveren, kunt u die mogelijkheid aanbieden middels een simpel in te vullen formulier. Indien u gebruik zou willen maken van de "forms" in FrontPage moet u op een server waarop FrontPage extensions geinstalleerd zijn hosten. Ook andere functies van FrontPage werken alleen op zulke servers.

  • Shopping cart

Indien u over produkten beschikt die u online ten verkoop wil aanbieden kunt u gebruik maken van formulieren of een  shopping cart. Als het gaat  om een groot aantal produkten, is een shopping cart aan te raden met daaraan gekoppelde database.

 

Er zijn nog ettelijke andere zaken die een rol zouden kunnen spelen bij het kiezen van een web hosting provider, maar ik hoop hiermee de meest belangrijke opgesomd te hebben.

 

Bron van informatie: Parbo.biz, een website dat u kan bijstaan bij het opzetten van een website.

Google