SuriGids.com

 

 

 

Home
Up
Onze Doelstelling
Link Populariteit
Voordelen Website
5 Stappen
Domeinnamen
Info Verzamelen
Webtemplates
Web Hosting
Zoekmachines
Google en Suriname

 

 

 Kiezen van een webtemplate

Een webtemplate kunt u vergelijken met het gebouw waaronder u uw bedrijf wilt vestigen teneinde een vlotte service te kunnen verlenen. Bij het kiezen van uw webtemplate, zou het goed zijn gebruik te maken van kleuren die uw bedrijf eigen zijn. Nadat u alle nodige informatie heeft verzameld gaat u nu proberen deze informatie zo overzichtelijk mogelijk aan te bieden aan uw bezoekers. U gaat informaties die betrekking hebben op elkaar zoveel mogelijk bij elkaar en in de juiste volgorde proberen te presenteren.

Het indelen van uw website:

Uw index pagina oftewel home page vervult hierbij een zeer belangrijke taak, omdat dit a.h.w. de ontvangsthal van uw website gaat worden. Bij het intypen van uw domeinnaam zullen uw bezoekers op deze pagina belanden. Bij stap vijf (het registreren bij zoekmachines) zullen wij het ook hebben over "doorway" of "entry pages". Deze zijn pagina's die speciaal voor zoekmachines worden ontworpen om hoog te scoren op bepaalde zoektermen. Echter geven zoekmachines een hogere waardering aan de index pagina van een website, dus u zou er goed aan doen de meest belangrijke zoektermen voor uw bedrijf te gebruiken op deze pagina. Als uw website b.v. een hotel in Suriname zou moeten presenteren, zult u deze zoekterm enkele malen moeten gebruiken op uw index pagina. U kunt op uw home pagina de meest interesante diensten aanbieden. Als u een aktie of een dienst heeft waarbij u zeker weet dat het interesant kan zijn voor uw bezoekers kunt u dan de belangrijkste aspekten hiervan opnoemen met een link naar meer informatie. Hierdoor kunt u uw home pagina overzichtelijk houden en tegelijkertijd meerdere diensten of produkten opsommen die van belang kunnen zijn voor de bezoekers. De kans dat de bezoeker belanstelling toont en verder uw website doorneemt wordt hierdoor vergroot.

Verder zijn de vaste pagina's meestal een:

"Produts & prices page", waarop u alle diensten, produkten en- prijzen gaat vermelden. Indien het gaat om een ruim aanbod van diensten en- of produkten, zult u ze moeten verdelen in categorieen. Indien het een zeer ruim aanbod betreft, zult u ook gebruik moeten maken van een "database" waardoor de gelegenheid kan worden geboden via zoektermen direkt de gewenste artikel of dienstverlening te vinden.

"About us page" dat vertelt over uw bedrijf. Het doel van deze pagina is om de bezoeker ruime informatie te verstrekken over uw bedrijf, met als doel het vetrouwen van de bezoeker te winnen.

De "contact us page" waarop u alle informatie betreft de wijze waarop contact kan worden opgenomen wordt vermeld.

"Payment pagina", waarbij u vermeld op welke wijze er betaald kan worden met alle relevante informatie zolas bankrekeningnummer etc.

Een "links page" die u kunt gebruiken om van link te verwisselen met andere website's. Het doel van deze pagina is om:

  1. Bezoekers te kunnen verwijzen naar website's met relevante informatie.
  2. Uw bezoekers aantal te verhogen doordat bezoekers ook via andere website's waarmee u een "link exchange" bent aangegaan uw website kunnen vinden.
  3. Hoger te scoren bij zoekmachines, doordat de robots van deze zoekmachines vaker uw website gaan bezoeken. Meer hierover bij stap vijf.

Afhankelijk van het doel van uw website zult u moeten bepalen welke pagina's uw moet opzetten teneinde uw informatie overzichtelijk en interesant te kunnen presenteren. Enkele programma's die u hierbij kunnen helpen zijn "frontpage", "powerpoint" en "words" die allemaal te vinden zijn "microsoft office"

Web-componenten.

Deze kunnen helpen bijdragen om uw website efficient te maken. Enkele van de meest gebruikte web-componenten zijn:

Tellers. Bij het plaatsen van een teller op een pagina kunt u zien hoeveel bezoekers deze pagina krijgt. Een betere oplossing zou zijn om gebruik te maken van webstatistieken die u een beter overzicht kan geven over uw bezoekers. Meer hierover bij stap vier, het kiezen van een hosting pakket.

"Linkbars". Om de pagina's in uw website op een overzichtelijke manier te kunnen presenteren wordt gebruik gemaakt van "linkbars oftewel "navigatie balken". Hierin gaat u de pagina's vermelden onder een bepaalde naam zoals "contact us" etc. Indien u een nieuwe pagina zou willen toevoegen in uw website, plaatst u dan een link in deze "linkbar" die dan automatisch op alle pagina's waarop deze linkbar voorkomt te zien zal zijn. Dit bespaart u werk doordat u dat niet elke pagina individueel hoeft aan te passen.

"Marqee" laat u tekst "scrollen" op uw pagina met als doel aandacht te trekken van de bezoeker.

"Banner Rotation" biedt u de mogelijkheid teksten en- of foto's te presenteren die elkaar aflossen.

"Search box" die eventueel met of zonder database gebruikt kan worden om informatie te vinden binnen of buiten uw website.

Er zijn verder nog tal van andere web-componenten die heel handig kunnen zijn zoals autoresponders etc. Hopelijk heeft u met deze voorbeelden een beeld kunnen vormen van wat web-componenten zijn en de voordelen die het gebruik van deze handige snufjes u kunnen opleveren.

Bron van informatie: Parbo.biz, een website dat u kan bijstaan bij het opzetten van een website.

Google