SuriGids.com

 

 

 

Home
Up
Onze Doelstelling
Link Populariteit
Voordelen Website
5 Stappen
Domeinnamen
Info Verzamelen
Webtemplates
Web Hosting
Zoekmachines
Google en Suriname

 

 

 Het verzamelen van informatie met als doel het opzetten van een website.

Bij het verzamelen van informatie moet men rekening houden met de navolgende factoren of feiten:

 1. Een website geeft u de ruimte en mogelijkheid informatie op een makkelijke en overzichtelijke manier internationaal te presenteren. Indien u denkt dat de informatie ook relevant kan zijn voor bezoekers die verschillende talen spreken, zult u moeten overwegen uw website in meer dan één taal op te zetten. Wees niet zuinig met informatie, maar probeer juist zoveel mogelijk over uw diensten en\ of produkten te vertellen. Door uw website adres te plaatsen op uw visitekaarten, bonnen, advertenties, e-mails,  brievenhoofden, e.d. moeten geinteresseerden alle relevante informatie over uw bedrijf kunnen vinden. Hierdoor kunt u o.a. bij het adverteren belangstellenden de gelegenheid geven "anytime, anywhere" toegang te hebben tot meer informatie betreft uw aanbieding. Vooral bij het adverteren op internet is het handig, omdat belangstellenden middels een klik op uw advertentie direct toegang hebben tot uw website. Indien u b.v. kamers voor vakantiegangers te huur zou aanbieden, kunt u behalve uw adres, prijzen en foto's, ook kunnen vertellen over de omgeving en uitgaansmogelijkheden. Eventueel kunt u links plaatsen naar websites die de belangstelling van uw bezoeker kan helpen vergroten. Verder heeft u het voordeel van hoe meer tekst op uw website, hoe groter de kans dat uw website op meerdere zoektermen bij zoekmachines te vinden zal zijn. Dus nogmaals, probeer uw website van ruime mate te voorzien van tekst.
 2. Foto’s en informatie die betrekking hebben op uw service, prijzen, specials, en heel wat andere zaken zijn invloedrijke factoren. Alle informatie wordt in digitale vorm geplaatst op uw website, dus als u bijvoorbeeld beschikt over foto's (die niet digitaal zijn gemaakt) van uw bedrijf en\ of producten zou u ze eerst moeten "scannen", bewerken en daarna bewaren in .jpeg of .gif formaat. Tekst op b.v. reclame folders zult u opnieuw moeten intypen en bewaren als een tekstfile zoals .txt. Dit vanwege het feit dat bij het "scannen" de file alleen als een foto bewaard kan worden waardoor de zoekmachines (robots) deze niet kunnen lezen en classificeren.
 3. Gemak helpt ook een aardig handje bij het binnenhalen van klanten, en door een form te plaatsen op uw website, kunt u bezoekers de mogelijkheid geven te reageren. Door makkelijk in te vullen forms (v.b. multiple choice) kunt u een beter overzicht  krijgen op de voorkeuren van uw klanten. Ga na wat voor informatie u nodig zult hebben van uw bezoekers en welke gegevens zij bereidt zijn in te voeren. Stel geen overbodige vragen die kunnen leiden tot irritatie bij de bezoeker. Als u bijvoorbeeld een form zou willen plaatsen die het de bezoeker mogelijk moet maken te reserveren voor een gastenverblijf, is de belangrijkste informatie die u nodig zult hebben; naam, email adres, telefoonnummer, tijdsperiode van reservering, en aantal personen. Vraag niet naar het doel van het bezoek, omdat zo een vraag vrij persoonlijk kan overkomen. Het zou beter zijn om te vragen als een bezoek naar het Surinaams binnenland hun belangstelling opwekt. U zou dan een combinatie pakket kunnen aanbieden in samenwerking met een touroperator.
 4. Indien uw website veel informatie en\ of produkten zou hebben kunt u gebruik maken van een "database" om uw bezoekers de gelegenheid te geven via zoekopdrachten de gewenste informatie op te vragen. Afhankelijk van de "database" systeem (php, mysql, asp etc) die u zult gebruiken kan u een hosting pakket kiezen. Niet alle servers ondersteunen elke vorm van "database". Meer informatie daarover krijgt u van ons bij stap vier n.l. het kiezen van het juiste hostingpakket

 

 Voordelen en mogelijkheden die een website u kan bieden

 • Het gehele jaar door is uw website 1X24 uur toegankelijk door iedereen over de gehele wereld.

 • U kunt uw diensten en produkten adverteren met als doel uw klantenkring uit te breiden.

 • Maakt u uw behoeften (diensten en produkten die u nodig heeft) kenbaar, waardoor u offertes van meerdere bedrijven kan vergelijken, met als resultaat een lagere kostprijs.

 • Effectief. Effectief omdat het "anytime, anywhere" toegankelijk is. Na het doornemen van uw vraag en/of aanbod is het mogelijk direkt contact op te nemen middels makkelijk op te zetten communicatie middelen zoals e-mail, forms, autoresponders etc. Verder kunt u bij het adverteren verwijzen naar uw website voor meer informatie, waardoor u de beschikbare ruimte of tijd kort en krachtig kunt houden.

 • Uw bedrijf maakt een betere en professionele indruk.
   

Aangezien het verzamelen van informatie veel tijd kan vergen is het handig om alvast met de belangrijkste informatie, zoals een opsomming van uw diensten en\ of produkten, uw adres en andere kontaktuele mogelijkheden (telefoonnummers, email adressen) te beginnen. Naarmate meer informatie ter beschikking komt, kunt u dat dan toevoegen aan uw website. Hou er rekening mee dat het een maand tot een jaar kan duren voordat uw website door zoekmachines en andere websites gevonden en gelinkt wordt. Indien u snel gevonden en geregistreerd prefereert te worden kan dat ook, maar dan tegen betaling. Meer informatie daarover krijgt u in stap vijf, n.l. het registreren bij zoekmachines.

Google