SuriGids.com

 

 

 

Home
Up
Onze Doelstelling
Link Populariteit
Voordelen Website
5 Stappen
Domeinnamen
Info Verzamelen
Webtemplates
Web Hosting
Zoekmachines
Google en Suriname

 

 

  •  Vijf belangrijke stappen voor het opzetten van een website

 

Stap 1. Het kiezen van een domeinnaam.

Dit is de meest belangrijke stap. Kies uw domeinnaam weloverwogen uit, omdat deze het internet adres voor uw website zal zijn. Heeft u al een keuze gemaakt, betreft uw eigen domeinnaam,dan is het belangrijk om deze zo snel als mogelijk te laten registreren. Elke domeinnaam is uniek, en kan maar één keer geregistreerd worden dus wacht niet te lang.

Stap 2. Het verzamelen van informatie zoals tekst en foto materiaal.

Op een website heeft u genoeg ruimte om uw informatie uitgebreid te plaatsen. U kunt b.v. in geval van een hotel alle relevante informaties toevoegen. Dus niet alleen adres, prijzen en foto's plaatsen, maar ook informatie over de omgeving, de faciliteiten, uitgaansmogelijkheden etc. Bij het adverteren via andere media kunt u ook verwijzen naar uw web adres voor meer informatie. Hierdoor kunt u uw advertenties optimaal benutten en eventueel erop besparen door alleen de hoofdonderwerpen erin op te nemen. Onthoud, één van aspecten van internet dat bezoekers aantrekken is de ruime mate van informatie die erop te vinden is.

Stap 3. Het kiezen van een web template en web componenten.

Een web template is a.h.w. het gebouw waarin u zich gaat vestigen. Via uw internet adres of domeinnaam kunnen uw klanten of bezoekers uw website bereiken. Web componenten zijn handige snufjes zoals een teller die aangeeft hoeveel bezoekers u krijgt of auto responders die automatisch een bericht verstuurt bij het ontvangen van e-mail. Voor het opzetten van webpagina's die samen uw website gaan vormen, zijn de kosten $10 voor de eerste 5 pagina's en daarna $5 per pagina.
 

Stap 4. Het kiezen van een hosting pakket.

Web hosting is de ruimte en mogelijkheden die uw web server u verleent op internet. Aan de hand van de functie die uw website moet vervullen gaan u een hosting pakket uitkiezen. Wilt u b.v. uw bezoekers de gelegenheid geven producten en/of diensten te bestellen, zou u gebruik kunnen makken van "forms" en/of een "shopping cart". Kosten vanaf €9.95 per jaar inclusief domeinnaam registratie.

Stap 5. Het registreren van uw website bij zoekmachines.

Nadat uw website kant en klaar is, kunt u uw website doorgeven bij zoekmachines en portaal websites. Zoekmachines zijn geautomatiseerde programma's die websites op het internet indexeren zoals Google.

Portaal websites worden handmatig bijgewerkt zoals Yahoo. Elke zoekmachine en portaal website heeft zijn eigen regels betreft het accepteren van websites, maar in grote lijnen komen de regels overeen.

Behalve het registreren bij zoekmachines bestaat de mogelijkheid om ook te adverteren waardoor uw website te vinden is bij de zoekresultaten. Door het adverteren bij zoekresultaten van zoektermen die belangrijk zijn voor uw bedrijf bereikt u een doelgroep die belangstelling heeft voor uw produkten en diensten. U mag ook zelf de hoogte van uw budget bepalen, maar Afhankelijk van het aantal bezoekers dat u krijgt liggen de kosten tussen de €25 en €250 per jaar.

Google